13 листопада у Львові, в рамках проекту «Міст Доброти», відбулась програма, присвячена міжнародному Дню доброти, в котрій взяли участь 50 учнів, а також викладачі. Програма проходила на базі відомої в місті URBAN-бібліотеки і була організована Центрами Брахма Кумаріс Одеси, Києва і Львова, Тернопільським центром духовного розвитку.

Програму відкрили директор бібліотеки Наталя Процишина і координатор проекту «Міст Доброти» Марія Гуска. Вони говорили про важливість доброти в нинішньому світі, про те, як вона допомагає на шляху до поставленої мети, в стосунках з іншими, а також про вплив доброти на фізичне, психічне і духовне здоров'я, довкілля та весь світ. Діти також розповіли про своє розуміння доброти. Хоча молодшим учасникам було всього 5 років, їхні міркування були дуже цікавими, щирими і практичними.

Інтелектуальні ігри «Доброскоп», «Дерево добра і зла» настільки захопили увагу дітей, що біля ведучих програми виникла ціла черга. Грали всі: і організатори, і вихователі, і вчителі. Діти активно відповідали на запитання ведучої, розміщували на «Дереві колючок» свої недоліки і негативні риси характеру, від яких відмовились. За спільним рішенням учасників, «Дерево колючок» під оплески було винесено із зали. Потім діти обирали «плоди» з чеснотами і створили «Дерево доброти», котре стало ще однією спільною акцією і прикрасою заходу.

Не менш цікаво пройшли і рухливі ігри: «Перейди на берег Доброти» і «Десять кроків до успіху». Як й інтелектуальні ігри, вони настільки зацікавили дітей, що дехто намагався вдруге і втретє взяти участь у грі.

Зацікавила учасників також виставка плакатів «Характер переможця», експозицію котрої організатори підготували і розмістили у залі бібліотеки.

Відповіді дітей на запитання «Квітки Доброти», ведучої програми, стали спільним зверненням до всіх жителів Землі. Діти говорили про те, наскільки важливо бути добрими завжди і всюди, як доброта може стати дієвою, як робити лише добрі вчинки.

Група дітей з Львівського садка «Полуничка» виконала спеціально підготовлену для цього заходу пісню «Ми бажаємо всім добра».

Після закінчення програми представники кожної групи дітей урочисто розрізали торт, який організатори приготували для всіх учасників. За солодким пригощанням, чаєм та кавою продовжилась сердечна, щира розмова про доброту, котра збагачує, оздоровлює і розвиває всіх.

Учасники заходу дякували за цікаву програму, цікавились іншими програмами проекту. Педагоги, що супроводжували дітей, запросили проект «Міст Доброти» до своїх навчальних закладів.

Радісно і приємно, що для багатьох присутніх «День доброти» став одним з дієвих кроків доброти, а, можливо, і принципом всього життя.