13 квітня в Україні відбувся старт соціально-значимого проекту «Міст Доброти», ініційований Центром духовного розвитку м. Тернополя. Проект стартував у формі роботи круглого столу в бібліотеці Тернопільського державного медичного університету ім. І.Горбачевського на якому були присутні представники Центрів соціально-культурного розвитку з різних регіонів України, представники Тернопільського державного медичного університету, а також діячі культури,, журналісти, письменники, громадськості.

Програма почалася з відкриття мистецької виставки «Доброта, яка врятує світ». Експозиція виставки об'єднала в собі екслібриси заслуженого художника України Миколи Дмитруха (м. Тернопіль), отороботи «Коріння роду» члена Спілки журналістів і члена Спілки письменників Валентини Семеняк (м.Тернопіль), живописні та акварельні твори художниці з Мукачева Раїси Дорожникової, а також масляні і вітражні композиції учнів ТДХШ ім. М.Бойчука. Письменниця Валентина Семеняк принесла саджанець, вирощений нею з жолудя столітнього дуба, і вручила його директору Тернопільського Центру духовного розвитку Марії Гусці, яка виразила вдячність за такий символічний подарунок: «Нехай цей маленький саджанець стане доброю традицією прийняття естафети в нашому Проекті і символізує відродження сили і краси Доброти».

Круглий стіл «Доброта, яка врятує світ» став другою подією в старті проекту. Модератор Круглого столу, керівник Українсько-Індійського клубу «Санскріті» Яніна Чайківська відкрила програму незвичайним номером, об'єднавши в ньому дві культури - Індії і України; вона виконала танець на вірші Івана Франка «Ой, ти, дівчино» в стилі бхаратанатьям (постановка Анджані Раджан).

Марія Гуска ознайомила учасників Круглого столу з програмою проекту, його метою і завданням. Проект «Міст Доброти» має на меті відроджувати справжню Доброту у всіх її багатогранних проявах, які оздоровлюють, розвивають, збагачують і гармонізують особистість, суспільство і світ. Географія даного проекту не має меж: це міста України та інших країн світу, які мають бажання співпрацювати в ньому. Тематика програм, майстер-класів, тренінгів: доброзичливі і гармонійні взаємини, мистецтво позитивного мислення, самоврядування для здобуття сили і здоров'я, програми для дітей та молоді про розвиток особистості, духовних цінностей для щасливого життя, давня раджа-йога в сучасному світі - лише невелика частина запропонованих організаторами проекту.

Директор бібліотеки ТДМУ ім. І. Горбачевського Олена Проців зазначила, що серед численного списку програм, які проводяться в бібліотеці, старт проекту «Міст Доброти» - особлива подія не тільки для співробітників і читачів, а й для жителів м.Тернополя. «Велика честь бути в списку перших і співпрацювати в даному Проекті. І у зв'язку з цим хочеться запевнити організаторів, що двері бібліотеки завжди відкриті для програм Проекту », - підкреслила пані Олена.

«У сьогоднішньому світі розбіжностей і протиріч дуже важливо проявляти доброту. Доброта високо цінувалася у наших предків. Кожен поважаючий себе рід славився добрими справами на благо суспільства. І сьогодні тільки доброта може відродити наші спільні культурні та духовні цінності, об'єднати людей», - сказала письменниця Валентина Семеняк.

Заслужений художник України Микола Дмитрух на прохання учасників прочитав свої літературні новели про доброту з підготовленного до друку нового авторського збірника новел.

Ольга Доровська, представник міжнародної організації «Соціально-культурний Центр» (м.Київ) , звернула увагу присутніх на одну з особливостей доброти: «Справжня доброта завжди дієва. Але для цього вона повинна володіти силою. Сила доброти - в духовності, в чистоті, в безкорисливості».